onsdag 11 januari 2012

Junk Food - the real thing!

Colorful eye cathers on my kitchen shelves!/Ett färgglatt blickfång på mina kökshyllor!

The latest addition to my cooking book collection is this colorful and fun book by Liselotte Forslin and Ulrika Ekbom, who also publish the e-magazine Le Parfait, which I wrote about here and the book Lantlig Spis, which I won in a competition last year. 

Det senaste tillskottet i min kokbokssamling är den här färgglada och roliga boken av Liselotte Forslin och Ulrika Ekbom, som även ger ut e-magasinet Le Parfait, som jag skrev om här. De har även gjort boken Lantlig Spis som jag vann i en tävling förra året.


The book is a revenge on behalf of the much yelled at "junk food", not the salty, fatty junk food you find in the burger place or fish shop down the street, but the real thing - the junk food you make yourself, with fresh produce and from scratch, and it can actually be really healthy and tasty! Obviously, eating too much of anything is bad for you.
It is a fun and refreshing book with recipes with inspiration from the fast food from Italy, USA, Mexico and The Middle East. 

Boken är en revansch å den mycket utskällda skräpmatens vägnar, inte den salta, feta skräpmaten som du hittar på hamburgerrestaurangen eller pizzerian, utan äkta vara - skräpmaten du gör själv, med dina egna händer från grunden, på färska råvaror, och den kan faktiskt vara riktigt hälsosam och god! Självklart är inget nyttigt om man äter för mycket av det.
Det är en kul och fräsch bok med recept inspirerade av snabbmaten från Italien, USA, Mexiko och Mellanöstern. 


Homemade mayo
(Recipe from Junk Food, translated by Qvintessentials)

2 egg yolks
1 tsp french mustard
2 tsp lemon juice (freshly pressed)
2 dl olive oil
1 ml salt

Place yolks, mustard and lemon juice in a narrow mixing bowl. Use a mixer or blender and pour the oil in while mixing, a very small amount at a time at first and then increase while constantly mixing until the mayonnaise thickens. Add the salt. 

Flavor with garlic, curry and finely grated apple, chili, smoked paprika, herbs, capers.. or keep it natural. Enjoy on a homemade burger, sandwich or dip your homemade fries in it!


Hemmagjord majonnäs
(Recept från Junk Food)

2 äggulor
1 tsk fransk senap
2 tsk pressad citron
2 dl olivolja
1 krm salt

lägg äggulor, senap och pressad citron i en hög mixerskål. Använd gärna mixer eller stavmixer. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under konstant mixning tills majonnäsen tjocknar. Tillsätt saltet.

Smaksätt med vitlök, curry och finrivet äpple, chili, rökt paprikapulver, örter, kapris.. eller ät den helt naturell. Njut på en hemmagjord hamburgare, smörgås eller dippa dina hemmagjorda pommes i den!




Starting to get hungry at all? I bought the book here!

Börjar du bli lite sugen? Jag köpte min bok här!

2 kommentarer:

Erica sa...

å de där flaskorna är så söta! Fast innehållet var hemskt beskt - lurad! haha
Boken verkar för övrigt grym! :D
kram!

Hildas hem - Sofia sa...

De där böckerna bläddrade jag i när jag var på bokmässan. Jättefina och inspirerande.

Hoppas att du har en bra start på det nya året :)